Birinci Antalya Uluslararası Gastronomi Festival Programı   
Birinci Antalya Uluslararası Gastronomi Festival Programı

Birinci Antalya Uluslararası Gastronomi Festival Programı

Birinci Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Programı

Bu yıl Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali ne zaman ve nerede yapılacak, kimler katılıyor, festival programında neler var, festival'in kaçıncısı düzenleniyor, geçmiş yıllarda neler yapılmış? işte tüm detaylar.

 

Festival genel tanıtımı

21 - 24 Kasım 2019 Tarihleri Arasında Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali ile organizasyonumuza dahil olacak olan 25’den fazla ülkeden 4000’in üzerinde katılımcı ile ülkemize sağlayacağı ekonomik katkının yanı sıra, katılımcıların kendi Etkinlik açıklaması.

 

Gastro Antalya; 

sektörel gelişmelerin takip edilmesi, paylaşılmasının yanısıra sektörün en önemli aktörleri olan aşçıları da bir araya getiriyor. Festival programı içerisinde yer alacak yarışmalar;

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Etkinlik programı

 

1 - Yarışmalar

Bireysel Pratik Gençler, Bireysel Pratik Ustalar, Grand Prix Milli Takım, Bireysel Display Ustalar

 

2 - Akademik Oturumlar

3 - Fuar Ve Sergiler

4 - Tadım

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Detaylı bilgiler

Kesin Başlama Tarihi

21  Kasım  2019  Perşembe

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Kesin Bitiş Tarihi

24  Kasım  2019  Pazar

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Saatler

09:00:00   20:00:00 Arası

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Yer / Konum / Antalya 

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Adres

EXPO Antalya Fuar Merkezi

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Festival Sahibi

A.P.G.A.D (Akdeniz Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği)

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festival Kategorisi:

Yeme-İçme   › Yöresel Ürünler  

 

Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali İnternet Sitesi

apgad.org.tr/

 

Şef Muhammet Selvi 'nin 2019-08-03 Tarihli Yazısında da Belirttiği Gibi Gastronomi; 

yiyecek ve içecek kültürünün sanat ve bilime dönüşmüş halidir. Bu özelliklerinden dolayı Gastronomi, salt bir meslekten öte bir sanat dalıdır.

 

Kültürü, gıdayı, ekonomiyi, işletmeyi ve diğer birçok konuyu içine alan Gastronomi;

mitoloji, sanat tarihi, sanat yönetimi gibi konular ile de iç içe geçmektedir.

 

Kültürel kavramların gıda, gıda muhafazası, gıda yönetimi, iş sağlığı gibi konularla harmanladığı bu sektörde son yıllarda önemli gelişmeler yaşanmaktadır.

 

GastroAntalya;

sektörel gelişmelerin takip edilmesi, paylaşılmasının yanısıra sektörün en önemli aktörleri olan aşçıları da biraraya getiriyor. Festival programı içerisinde yer alacak yarışmalar; her düzeyden aşçının hünerlerini sergileyeceği, bilgi ve sanatını paylaşabileceği fırsatlar sunmaktadır.

 

Dünya üzerinde 1 milyarı aşkın kişinin turistik amaçla seyahat e iği bilinmektedir.

Bu kişilerin destinasyon seçiminde, seyahat e ikleri ülkelerin yeme içme kültürünün önemi çok büyüktür. Yapılan anke e turistlerin %88,2’si destinasyon seçiminde yeme-içmenin önemli rol aldığını belirtmiştir. 

Bu verinin ışığında Gastronomi Bilimi’nin ülkemiz turizmi için ne kadar önemli olduğu gözlenmektedir.



(c) 2020 Tüm hakları saklıdır. PIXEL LAB